BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Volkswagen: A Golf volt a legnépszerűbb

Az év első három hónapja alatt a Volkswagen Csoport világszerte összesen 1,73 millió darab autót szállított ki vásárlóinak, több mint 24 százalékkal növelve a globális értékesítést.

A Volkswagen Csoport ismét kiszállításai növekedéséről tudott beszámolni Kínában, új rekordot elérve az első negyedévben 457 300 gépjármű értékesítésével. Az Egyesült Államokban a Csoport 80 000 autót szállított ki az első három hónapban, 37,2 százalékos növekedést érve el. A csoport márkái az első negyedévben 837 darab gépjárművet értékesítettek a teljes európai piacon, 13,5 százalékos növekedést érve el.

Az első három hónapban a Volkswagen személyautó divíziója 1,11 millió gépjárművet értékesített. A Golf volt messze a legnépszerűbb modell világszerte 164.500-as értékesített darabszámával. Ezt követi a Polo 132.900 darabbal.

Az Audi 264 100 autót szállított ki világszerte, mely a vállalat történetének legerősebb első negyedévét jelenti. A négykarikás márka kétszámjegyű növekedésről számol be az első három hónapban az összes európai, észak- és dél-amerikai, az ázsiai és csendes-óceáni, valamint az afrikai és a közel-keleti értékesítési piacain. Az értékesítés összesített növekedése 25,9 százalék.

A Škoda 178 900 (143.100; +25.0 százalék) darab gépjárművet szállított ki világszerte. A márka szintén hatalmas növekedésről számolt be Kínában, ahol az értékesítés csaknem 121 százalékkal emelkedett.

Javított a Seat is. A spanyol márka az első negyedévben 15 százalékkal több, 88.300 gépjárművet szállított ki vásárlóinak világszerte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.