BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásárlással kaszáltak a gyógyszergyárak

Ma két gyógyszergyártó óriás is gyorsjelentést adott eredményeiről. A Pfizer a Wyeth megvásárlásának köszönhetően növelte profitját, míg a Merck profitja éppen az akvizíciós költségek miatt csökkent.

A Pfizer, a Lipitor és a Viagra gyártója 33 százalékkal növelte profitját az első negyedévben. Az előző év azonos időszakában jelentett 3,67 milliárddal szemben 4,88 milliárd dollárt gyűjtött a cég – jelenti az AP. A Pfizer a Wyeth megvásárlásával jutott hozzá több sikerterméknek számító gyógyszerhez, így az Effexorhoz és a Prevnarhoz. Az akvizícióval együtt a cég árbevétele 16,75 milliárd dollárra ugrott, miközben a Thomson Reuters elemzői csak 16,58 milliárd dollárra számítottak.

A Merck 7 százalékkal növelte eladásait, féltucat legnépszerűbb terméke kétszámjegyű növekedést produkált az első negyedévben. A Schering-Plough megvásárlásával kapcsolatos költségek ugyan erősen csökkentették a profitot, de a cég így is túlteljesítette az elemzői várakozásokat.

Az adózás utáni, 2,31 milliárd dolláros profit és 11,42 milliárd dolláros értékesítési forgalom jobb a Thomson Reuters becslésénél. A Merck 2012-ig 3,85 milliárd dollárt szeretne megtakarítani a Schering-Plough megvásárlásával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.