BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százmilliók kellenek a balatoni viharkárokra

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) leköszönő elnöke, Suchman Tamás hátralevő hivatali idejében fontos feladatának tekinti, hogy a kormány figyelmét felhívja a többszáz millió forintot elérő balatoni viharkárokra, és megpróbálja megszerezni a 200-250 millió forintos forrást a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.(BHNp) közfeladataira.

Az elnök a szervezet pénteki, siófoki ülésén összegezte a tanács eddigi eredményeit, és szólt a jövőbeni feladatokról is. Suchman Tamás emlékeztetett arra, hogy 2007-ben politikai és pártbéli ellenfelei is politikai temetőnek szánták számára a BFT elnöki posztját, de a feladatnak súlya lett, mert óriási fejlesztési források érkeztek a térségbe, sikerült a szervezet számára működési forrást szerezni, és nyitni a civilek felé.

Az eredmények közt említette, hogy a balatoni hajózási cég önkormányzati tulajdonúvá vált, a halászati cég közfeladatai az érintett nemzeti park által felügyelt nonprofit társaságba kerültek, továbbá sokat fejlődött a vízbiztonság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.