BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távolról ellenőrzi Wáberer, mit csinálnak a sofőrök

A Qualcomm telematikai megoldásokkal szereli fel a Waberer’s Csoport 2200 kamionját.

A Qualcomm Incorporated a szállítmányozási, logisztikai és szerviz vállalkozások igényeit kiszolgáló integrált vezeték nélküli rendszerek és szolgáltatások piacvezetője, valamint a Waberer’s International Zrt, Magyarország és Közép-Kelet-Európa piacvezető közúti árufuvarozója - a húsz legnagyobb európai fuvarozó vállalkozás egyike - ma bejelentette, hogy a Waberer’s teljes flottáját – 2200 magyar és román kamiont – felszereli az OmniExpress telematikai megoldással.

A fedélzeti számítógépre integrált OmniExpress rendszert és a digitális tachográfot együtt használva a Waberer’s menetirányítói távolról ellenőrizhetik, hogy mi történik a gépjárművezetővel és a járművel. Az OmniExpress összegyűjti a kamion helyzetével, a gépjárművezető viselkedésével és az üzemanyag-felhasználással kapcsolatos legfontosabb adatokat és GPRS-hálózaton keresztül továbbítja az információt a Qualcomm hálózat-felügyeleti központjának, ahonnan a Waberer’s munkatársai a FleetVisor Services portálon keresztül elérhetik azokat.

Az OmniExpress használatával a Waberer’s optimalizálhatja tevékenységét és javíthatja az ügyfelek kiszolgálását helyi információk átadásával. A rendszer nyomon követi az úton lévő szállítmányokat, ezáltal előre tervezhetővé válik  a be- és kirakodás ideje, a szállítmány érkezési időpontja pedig pontosan előre jelezhető lesz.

A FleetVisor Services portál teljesen integrált módon működik a Waberer’s TMS- (transportation management, fuvarszervezési) rendszerével és javítja a flottaüzemeltetés és a flottairányítás adminisztratív feladatainak hatékonyságát. Az irodai munkatársak napi szinten hozzájuthatnak a fuvarozási tevékenység hatékonyságával kapcsolatos adatokhoz, például ami a flottakihasználtságot, az üzemanyag-fogyasztást vagy a járművekre és gépjárművezetőkre vonatkozó költségeket illeti, de ugyanígy elérhetik a nemzetközileg szabályozott vezetési és  munkaidőkhöz kapcsolódó információkat is. Ezek a fontos adatok grafikonok és táblázatok formájában állnak rendelkezésre, egyedi szűrésekkel érhetők el bármilyen időpontban, így a szállítás előre tervezhető és kalkulálható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.