BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezer főt vesz fel idén a Samsung

A dél-koreai elektronikai óriás közölte: ebben az évben 26 trillió von értékben hajt végre beruházásokat és a fejlesztések keretében 10 ezer munkahelyet hoz létre.

A Samsung összesen 26 trillió vont (22,7 milliárd dollár) fektet be idén. Az összeg legnagyobb részét, 18 trillió vont üzemek fejlesztésére fordítják, 11 trillió von jut a félvezetőgyártásra, 5 trillió pedig LCD panelek készítésére. 8 trillió von értékben támogatják a cég kutatás-fejlesztési tevékenységét.

Az AFP által idézett cégközlés szerint a koreai óriáscég 10 ezer alkalmazottat vesz fel. Lee Kun-Hee elnök szerint bár a világgazdasági körülmények továbbra is bizonytalanok, a gyárépítés és a munkaerő-állomány fejlesztése egyúttal lehetőséget jelent a Samsung számára a növekedés elősegítésére.

A Samsung, Dél-Korea legnagyobb vállalatcsoportjának zászlóshajója már most a világ legnagyobb memória chip és lapos televízió gyártója és a mobiltelefonok tekintetében a második a finn Nokia mögött. A ma bejelentett beruházássorozattal a Samsung bőven felülmúlja korábbi, 10,6 trillió vonos éves befektetési rekordját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.