BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világelső 3D TV-ket mutatott be a Sharp

A Sharp japánban indította útjára új, háromdimenziós televízió családját, amely a hagyományos RGB színskála mellett egy negyedik színt is használ, ezzel a cég szerint első a világon.

A Sharp kezdetben négy, háromdimenziós Aquos televíziót dob a japán piacra, a széria az év végére kerül az európai és amerikai üzletek polcaira. A japán cég ugyan több riválisától, így a Samsungtól és a Sonytól lemaradva lép a 3D televíziók piacára, de készülékei bizonyos szempontból mégis újak.

A Sharp Quattron nevű technológiájának lényege, hogy a vörös, zöld, kék (RGB) mellett a sárgát is felhasználja a képalkotáshoz. A világ első, alapszínekkel operáló televíziói a gyártó szerint ezzel élesebb és nagyobb fényerejű képet hoznak létre.

A Sharp az AFP közlése szerint ma bejelentette azt is: júliustól két új Blu-ray lejátszót dob a piacra, amelyek támogatják a háromdimenziós, HD lemez formátumot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.