BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

El sem kezdődött a nyári szezon, máris emeli a repülőjegyek árait a Lufthansa

Még a nyári üdülési szezon előtt emeli a repülőjegyek árait az AUA osztrák légi társaság és anyavállalata, a Lufthansa.

Július elsején az AUA az európai járatokon a jegyek árát 10-20 euróval, a tengerentúli járatokon pedig maximum 30 euróval emeli - jelentette pénteken reggel az ORF osztrák tévé a Der Standard című lapra hivatkozva.

A Lufthansa az áremelések bevezetését június 22-én elkezdi. A cég a fejlesztésekkel indokolta az áremeléseket, ezek közé tartozik egy Airbus A380-as flottába állítása, a turista osztály fejlesztése és egy új elsőosztályú részleg indítása.

Ezzel párhuzamosan a légitársaság 3, illetve 5 euróval csökkenti az üzemanyag után fizetendő járulékot egyes, nagy távolságú járatok esetében. A cég a májusi pozitív adatok hatására dönthetett az áremelések mellett. Májusban a megtett kilométerenkénti bevétel 9,8 százalékkal emelkedett, a telítettségi faktor pedig 80 százalékra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.