BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GM-vezér: Fantasztikus a helyzetünk!

A General Motors vezérigazgatója úgy látja, hogy az átalakítást követően a növekedés és a profitszerzés szempontjából is remek helyzetben van a cég.

Chris Liddell, a General Motors vezérigazgatója az AFP-nek úgy fogalmazott: a detroiti óriásvállalat "fantasztikus helyzetben" van és az átalakítást követően rendkívüli izgalmas gazdasági kilátások állnak előtte.

Liddell tervezi szerint a GM 2009-hez képest 2,6 millióval növeli értékesítéseit 2014-ig, ha képes fenntartani az amerikai, kínai, indiai, orosz és brazíliai részesedését. A vezérigazgató aláhúzta, hogy ehhez a növekedési szinthez mindössze az említett piacokon kell tartaniuk a pozíciójukat, a menedzsment úgy látja, hogy a vállalat ennél többre is képes. Az elkövetkező négy évben ennek érdekében 70 új vagy felújított modellt mutat be a General Motors a fejlődő országokban.

Ugyanakkor a GM vezetése továbbra sem nyilatkozik a piac által nagy figyelemmel kísért tőzsdei bevezetésről, amelyre várhatóan októberben kerül sor. Az amerikai állam 50 milliárd dollárral segített ki a céget, amelynek jelenleg 60,8 százalékát birtokolja. A tőzsdei bevezetést követően Washington fokozatosan 20 százalékra csökkenti tulajdonrészét a GM-ben. A cég 11,7 százalékos tulajdonosa a kanadai kormány és 17,5 százalékot tart kézben az Egyesült Autóipari Dolgozók szakszervezetének nyugdíjalapja. A General Motors a csődvédelmi eljárást követő első eredmény jelentésében 865 millió dolláros profitról számolt be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.