BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordmennyiségű üdülési csekket vettek idén a munkáltatók!

A korábbi pesszimista előrejelzésekkel ellentétben az elmúlt 5 hónapban rekord mennyiségű kedvezményes üdülési csekket vásároltak a hazai munkáltatók – derült ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) legfrissebb közleményéből.

Az idei év első 5 hónapjában több mint 31 milliárd forintnyi kedvezményes üdülési csekk került csaknem hétszázezer munkavállalóhoz, ami az elmúlt év azonos időszakához képest 8 százalékos emelkedést jelent – olvasható a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) legfrissebb közleményében.

Az alapítvány adatai szerint a belföldi turisztikai szolgáltatók üdülési csekk révén realizált bevétele szintén rekordot mutat, hiszen az előző év hasonló időszakához képest 13 százalékkal nőtt a felhasznált üdülési csekkek összege.


Továbbra is a szálláshelyhez kötődően használják legtöbben üdülési csekkjeiket, majd ezt követi a népszerűségi listán az utazáshoz és a vendéglátáshoz kötődő szolgáltatások köre. Vannak olyan belföldi szolgáltatók, ahol a forgalom 80 százaléka üdülési csekken keresztül valósul meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.