BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az építőipar képtelen kikapaszkodni a válságból

Továbbra sem fordul kedvező pályára az építőipar: a lehangoló statisztikák szerint az év első öt hónapjában a termelés volumene 11,6 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál.

Májusban ugyan csekély mértékben – 0,9 százalékkal – meghaladta az előző hónapi szintet, ám áprilisban igen nagy, 8,1 százalékos volt az elmaradás az egy hónappal korábbitól.

A szakértők véleményében ma már egyáltalán nem tükröződik az év elején még tapasztalható optimizmus, sokan látják úgy, hogy a még legalább egy-két évet kell várni, hogy ismét magára találjon a szektor. A szakmabeliek között mind többen vannak, akik hiányolják az új kormány hathatós intézkedéseit, szerintük egyelőre nem érzékelhetők olyan lépések, amelyek lendületet adnának a fejlesztéseknek.

E körben egyre erősebb a csüggedés, a kezdeti felfokozott várakozásokat némi kiábrándultság váltotta fel. Ugyanakkor azonban azt elismerik, hogy a közbeszerzési törvény tervezett módosítása révén felgyorsulhatnak a pályáztatások, megszűnnek azok a bürokratikus korlátozások, melyek indokolatlanul lassították a projekteket.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.