BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Toyota-vezér: Az elmúlt évet bocsánatkéréssel töltöttem

Akio Toyoda, a Toyota Motor elnöke mai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nem sok jó hírt hallott, mióta átvette az elnökséget, de most kész arra, hogy kivezesse a céget a válságból.

Akio Toyoda ma riporterek elmondta: az elmúlt évet bocsánatkéréssel töltötte, de kész arra, hogy kivezesse a világ legnagyobb autógyárát a jelenlegi krízisből. A Toyota elnöke megerősítette, hogy a japán cég elkötelezett a környezetbarát autók iránt.

Az AP tudósítása szerint az elnöke leszögezte: mivel minden autó az ő nevét viseli, fel kell készülnie arra, hogy személyesen vezesse újra sikerre a céget. Az autógyár alapítójának unokája 2009 júniusában vette át az irányítást, tavaly október óta mintegy 10 millió gépkocsit hívott vissza a vállalat technikai gondok miatt.

A cég a közelmúltban több változást jelentett be a működési elvekben, hogy csökkentse a minőségi kifogások számát. Ennek részeként átlag négy héttel meghosszabbodik az egy autóra fordított idő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.