BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sziget 2010: Akár százmilliós a nyereség - Kevesebb látogató

Akár a százmillió forintot is megközelítheti a Sziget nyeresége. A válság és a kiszámíthatatlan időjárás miatt a látogatószám elmaradt a tavalyi csúcstól.

Idén ötven-százmillió forint volt a most véget ért Sziget Fesztivál nyeresége – becsülte meg a Népszabadság kérdésére Gerendai Károly főszervező. A bizonytalanságot az is okozza, hogy a 2,7 milliárdosra tervezett költségvetés az esős napok utáni helyreállítások miatt néhány tízmillióval még nőhet.

A fesztivál 382 ezer látogatót vonzott: egyszerre átlag hatvanezren tartózkodtak kinn (a csúcsnapon, azaz szombaton 72 ezren). Közülük mintegy 35 ezer embernek volt ott alvós, illetve hazamenős hetijegye, mintegy tízezren napijeggyel jutottak be (ebből naponta körülbelül ezer ember a 11 óra után érvényes félárú jeggyel), közel tízezren dolgoztak a fesztiválon, és sokan vannak kint szakmai, illetve ingyenjeggyel is.

Habár a parkolási szisztémához hasonlóan, mobiltelefonnal megváltható, „percalapú” jegy nagy újításnak számított, az egy hét alatt összesen csupán 250 darab kelt el belőle.

A szervezők számításai szerint a naponta kint tartózkodók körülbelül fele külföldi: ez az arány a korábbi évekhez képest nem nőtt, és úgy vélik, a jövőben sem igazán változik. Idén a látogatószám némileg elmaradt a csúcsnak számító, a rendezvény befogadókészségét közelítő 390 ezertől.

A főleg internetes fórumokon megjelenő bírálatokat, melyek szerint a szervezők más úton-módon „vennék ki a hasznot” a rendezvényből, Gerendai határozottan cáfolta. Ama vád kapcsán, miszerint a vendéglátás profitját egy külön cégen keresztül fölöznék le, leszögezte, hogy annak nyeresége is része a kft. bevételeinek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.