BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fiat-vezér: Olaszország nélkül jobban menne az üzlet

Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója ismét hangsúlyozta, hogy Olaszországnak javítania kell teljesítményén, ha versenyképes szeretne maradni.

"A Fiat tervezett, 2 milliárd eurós profitjából egyetlen egy euró sem származik Olaszországból" – szögezte le Sergio Marchionne egy televíziós interjúban. Hozzátette: a vállalat jobban működne az olasz termelőegységek nélkül, a cég nem tart hat meg örökké veszteséget okozó részlegeket - jelenti a Reuters.

Marchionne, aki 2004 óta vezeti a konszern, ígéretet tett arra, hogy 20 milliárd euró értékben fejleszt öt olasz gyárat, amelyek termelőképessége együtt sem teszi ki a cég egyetlen lengyelországi üzemének kapacitását. Ehhez a vezér hosszabb munkaidőt és rugalmasabb időbeosztást kért, amit viszont az olasz autóipari szakszervezetek nem voltak hajlandóak elfogadni.

 A Fiatnak sikerült megállapodást kötnie az egyik érdekvédelmi szervezettel, de továbbra sem egyezett meg egy jelentős erőt képviselő szakszervezettel. A Fiom egyik vezetője a vezérigazgató megjegyzései kapcsán úgy fogalmazott: a Fiat úgy tárgyal, mintha multinacionális vállalat lenne, amely most készüne eldönteni, befektessen-e az országban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.