BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat ugrott a Volkswagen

A Volkswagen tizenkétszeresére emelte nettó profitját a harmadik negyedévben, a konszern vezérigazgatója szerint tartható a terv, amelynek alapján 2018-ban a német vállalat letaszítaná a trónról a Toyotát.

A Volkswagen 2,1 milliárd eurós nettó profitról számolt be a harmadik negyedévben, amelynek során 18 százalékkal emelkedtek az értékesítések. A jelenleg 30,7 milliárd eurós negyedéves eladást produkáló vállalat Martin Winterkorn vezérigazgató szerint 2018-ra átveszi a globális vezető szerepet a Toyotától.

Az Automotive Newsnak nyilatkozó bennfentes szerint a konszern már 2015-re szeretné elérni a tízmillió darabos éves eladási számot. Tim Schuldt, a frankfurti Equinet elemzője úgy látja, a profitabilitási célok tekintetében a Volkswagen már kezdi megközelíteni japán riválisát, így most a fő cél a termék portfólió szélesítése kell, hogy legyen.

A Volkswagen egyébként egyes elemzők várakozásával ellentétben változatlanul hagyta éves célkitűzéseit és arra emlékeztetett, hogy a következő időszakban lassul az eredmények javulása. A jelenlegi tervek szerint a konszernhez tartozó kilenc márka együttes éves eladásai meghaladják a 6,3 millió darabot, 1,9 milliárd eurós üzemi eredmény mellett. Az év első kilenc hónapjában 5,4 millió autó talált gazdára. A márkák tekintetében továbbra is az Audi vezet, 2,27 milliárd eurós üzemi eredménnyel, miközben a Bentley és a Seat továbbra is veszteséget termel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.