Az elmúlt évek sikertörténete a pálinkáé. A párlat hírnevének növekedése a pálinkatörvényhez köthető, melynek előírásai garantálják a termék hungarikum jellegét – mondja Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde ügyvezető igazgatója. Az idei gyulai pálinkaversenyen az év kereskedelmi pálinkafőzdéjének választott cég vezetője vallja: a termék főleg határainkon belül népszerű, exportját korlátozott mennyisége is gátolja. Termékeik közel 97 százaléka Magyarországon talál gazdára. Vértes Tibor nem tart a versenytől, így attól sem, hogy liberalizálták a házi pálinkafőzést.
A különlegességeiről – sörpárlat, bencés likőrök – híres cég hozzájárul a helyi turizmus erősítéséhez is – véli L. Simon László térségi parlamenti képviselő, aki „választókörzete gyöngyszemeként” jellemezte a főzdét. VG
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.