BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Wellness hétvégére menne? Íme a legjobb szállodák

Egy németországi érdemelte ki idén a legjobb wellness szálloda címet a hotel.info szállásfoglaló portál szerint. Az első tízben budapesti Ramada Resort Aquaworld is szerepel. A sorrend a mintegy 210 ezer szállodaszobát felölelő online szállodafoglalási rendszer felhasználói körében végzett felmérés alapján született.

A legjobb wellness szálloda címet egy – Németország Weszfália tartományában fekvő - ház érdemelte ki. A Relais & Chateaux Hotel a hotel.info rangsorolásában 9,4 pontot ért el. Nevével ellentétben sokkal inkább a német hegyvidéki tradíciók szerint berendezett hotel egy - 5 csillag feletti luxusszolgáltatásokat kínáló Relais & Châteaux szállodalánc tagja, amelyet hazánkban a Hertelendy Kastély képvisel.

A hotel.info rangsorában a kelet-közép európai régióban elsőként – a hatodik helyen - egy cseh, majd – a nyolcadik helyen – egy bolgár szálloda szerepel. A top tízbe egy magyarországi ház is bekerült: a tízedik helyen szerepel a budapesti Ramada Resort Aquaworld.

A hotel.info, nemzetközi szobafoglaló oldal közleménye szeirnt a wellness nem csak a magánutazók közkedvelt témája. Üzletemberek is örömmel veszik, ha a szállodába való megérkezés után élvezhetik a pihenési ajánlatcsomag egy-két lehetőségét. Edzés a fitness teremben vagy csak egyszerű pihenés a gőzfürdőben – elsősorban a hideg napokon a szállodavendégek nagy örömmel fogadják, ha a szállodatulajdonos megfelelő felszereltségével egy kicsit jobban hozzájárul a vendégek jó testi és lelki közérzetéhez.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi gyorsjelentése szerint január és szeptember közötti időszakban a szállodák szobakihasználtsága átlagosan 46 százalékos volt, ezen belül az ötcsillagos szállodák működtek a legmagasabb, 60 százalékos szobakihasználtsági aránnyal, a négycsillagos házak 52 százalékos foglaltságot értek el.

A gyógyszállodák szobáinak igénybevétele is átlagon felüli volt, 58 százalék. A magasabb igényeket kielégítő, saját magukat kastélyszállodaként azonosító házak az átlagosnál alacsonyabb, 30 százalékos kihasználtsággal működtek az első kilenc hónapban.

A listát megtekintheti itt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.