BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme, legbiztonságosabb új autók

Az amerikai Autópályabiztonsági Biztosító Szervezet (IIHS) közzétette felmérését, amely szerint a Hyundai és a Volkswagen gyáraiból kerülnek ki a legbiztonságosabb új autók.

Az IIHS adatai szerint az autóipar rengeteget javított a biztonság terén, hiszen még soha nem kapta meg ennyit autó a legbiztonságosabb címet. A tavalyi 27-hez képest idén 66 típus érdemelte ki ezt az elismerést.

A legtöbb, kilenc díjat a Hyundai, és a Volkswagen csoport szerezte meg. A második legjobb kínálattal az amerikai szervezet szerint a GM, a Ford és a Toyota rendelkezik, mindhárom gyártó nyolc elismerést gyűjtött be. A díjak elsősorban a koreai Hyundai és a német Volkswagen számára jöttek jól, hiszen mindkét cég szeretne erősebb jelenlétet kiépíteni az Egyesült Államokban – írja az AP.


Néhány nyertes

Hyundai: Genesis, Sonata, Santa Fe, Tucson
Kia: Optima, Forte, Soul, Sorento, Sportage
Volkswagen: Jetta, Golf, GTI, Touareg, Tiguan
Audi: A3, A4, Q5

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.