BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karácsonykor is gőzerővel dolgoznak a német autógyártók

Ilyen már régen nem volt: A németországi autógyártók csökkentik az üzemeikben a karácsonyi szünet időtartamát – számol be a Bild.

Tekintettel arra, hogy a rendelésállomány magas, számos autógyártó cég december végén és január elején a szokásosnál tovább tartja üzemben a gyártósorokat. Így például az Opel az üzemi szabadságolásokat Rüsselsheimben egy héttel megkurtítja, és januárban külön műszakokat indít be - írja a Bild.

A BMW az ünnepek alatt sem zárja be üzemeit Dingolfingban és Lipcsében. Az Audi is külön műszakokat indít decemberben, többek között Ingolstadtban. A Volkswagen pedig már január 3-án megszűnteti az üzemi szabadságolásokat Drezdában, Emdenben és Wolfsburgban, a szokásosnál egy héttel korábban. A Continental abroncsgyártó is közölte: a jó gazdasági helyzet hatására előfordulhat, hogy egyes üzemeiben egyáltalán nem lesz karácsonyi szabadságolás idén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.