BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, hogyan gyűjtötte a titkokat a Wikileaks

Egy amerikai informatikai cég kinyomozta, hogyan használta a Wikileaks a népszerű fájlmegosztó oldalakat a kormányzati titkok megszerzésére.

A Tiversa a Bloomberg információi szerint már átadta az FBI-nak azokat a dokumentumokat, amellyel igazolja, hogyan használta a Wikileaks a Kazaa-t és a LimeWire-t. A Tiversa adatai szerint 2009 februárjában négy Svédországban működő számítógépet egy óra alatt több mint négyszáz keresést hajtott végre a fájlmegosztó hálózatokon.

A Tiversa szerint információban gazdag dokumentumokat, például Excel fájlokat keresett a svéd hálózat, és talált is. Egy Hawaiin található számítógépről töltött le a Wikileaks gépe egy az amerikai kormány Csendes-óceáni rakétaprogramjával kapcsolatos pdf-fájlt, amely azután két hónappal később meg is jelent a Wikileaks oldalain. A Wikileaks ügyvédje kategorikusan cáfolja az informatikai cég állításait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.