BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bécsi mintára alakítanák át a Király utcát

Tematikus üzletekkel, egységes arculattal hívják fel magukra a figyelmet a bécsi bevásárló utcák. Bécsben ennek ugyan nagyobb hagyománya van, mint nálunk Budapesten, hiszen az üzletek kezdeményezését az önkormányzaton túl a helyi gazdasági kamara is támogatja. A bécsi és budapesti tematikus utcák most partnerséggel kívánják erősíteni az együttműködést és a tapasztalatcserét.

Bécs adott otthont a budapesti és bécsi tematikus utcák partnerségét célzó első hivatalos találkozónak, melyen magyar részről Landwehr Klára a királyutca-Designutca klaszter vezetője, osztrák részről pedig a VII. kerületi Önkormányzat vezetője Thomas Blimlinger és kulturális irodavezetője, Christina Beran vettek részt.

Budapest és Bécs számára a most lezajlott találkozó egy hosszú távú és aktív együttműködés első lépését jelenti, melynek alapvető célja az egyes tematikus utcák közötti nemzetközi tapasztalatcsere városfejlesztési és kulturális területen egyaránt, emellett közös programok, események szervezése, a turizmusban rejlő lehetőségek minél jobb kihasználása, valamint EU-s pályázatokon történő közös részvétel.

Hasonlóan a budapesti Király utcához, a bécsi bevásárló utcák üzletei is közös fellépéssel próbálják felhívni magukra a figyelmet, valamint népszerűsíteni akcióikat, elképzeléseiket. Az összefogásoknak Bécsben nagyobb múltja és támogatottsága is van, hiszen az üzletek kezdeményezését nemcsak az önkormányzat, hanem a gazdasági kamara is támogatja anyagi és marketingeszközökkel egyaránt.

Ahogy Landwehr Klára, a KIRÁLYUTCA-DESIGNUTCA képviselője elmondta, a következő egyeztetést Budapesten szervezik majd, melynek keretében a VII. kerületi Önkormányzat is fogadja az osztrák delegációt, valamint különböző bécsi utcák képviselői tartanak majd előadásokat hazai üzlettulajdonosoknak és érdeklődőknek a tapasztalatokról és az összefogás előnyeiről, illetve lehetőségeiről. A találkozón várhatóan a közös szervezésű rendezvények részleteiről is szó lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.