BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázár visszakozik - Nem drágul egyelőre a távhő

Visszavonja a távhőt termelő erőművek támogatására vonatkozó módosító javaslatát Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a mai parlamenti ülés előtt. Az új beadvány mintegy két hónap alatt készülhet el, ám a tervek szerint ezzel is jelentősen csökkenne a támogatási kassza.

A parlament mai ülésén tárgyal az energetikai törvényhez benyújtott módosító indítványokról, ám a Magyar Nemzet értesülése szerint azok között nem szerepel majd Lázár János sok vitát kiváltott beadványa, mivel azt a Fidesz frakcióvezetője még az ülés előtt visszavonja azt.

Lázár János a kötelező átvételi támogatás (KÁT) mértékét faragta volna le 25 százalékkal, jövőre pedig 35 százalékkal a tavalyi szinthez képest. Ez elsősorban a távhőellátásban részt vevő kapcsolt, vagyis hőt és áramot vegyesen termelő erőműveket érintette volna. Emiatt nagymértékben drágult volna több településen a távfűtés. A Magyar Nemzet információi szerint a kötelező átvételi rendszer átalakítására vonatkozó javaslatra még legalább két hónapot várni kell, mert a kormány az iparági szereplőkkel is egyeztet a témában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.