BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

15 méteres erőművédő falat építene a fukusimai cég

A Tokyo Electric Power Co. (Tepco) védőgátat épít egyik 2007 óta lezárt atomerőműve köré, hogy megvédje a létesítményt fukusimai erőművet leromboló március 11-eihez hasonló földrengésektől és cunamiktól.

A Tepco arra készül, hogy 15 méter magas falat épít a tengerszint felett a Kasiwazaki Kariwában lévő erőmű közelében, Tokiótól északnyugatra. A hét reaktor közül három 2007 óta le van zárva az erőműnél, miután az akkori földrengés radioaktív szivárgást idézte elő – írja a Bloomberg.

A Tepco mindaddig nem kap engedélyt arra, hogy a többi reaktor elkezdhesse a működését Kasiwazakiban, amíg meg nem oldja a Fukusimában történt válságot - közölte egy helyi kormányzati illetékes április elején.

A Tepco azért szeretné újraindítani a világ legnagyobb nukleáris létesítményét, hogy segítségével pótolja a fukusimai baleset miatt kieső áramot. Az újrainduláshoz kormányzati engedélyre van szükség, ugyanakkor kétséges, hogy a jelenlegi közhangulatban a japán kabinet megkockáztatja ezt a lépést. Tudósok egy csoportja úgy vélekedett, hogy Kasiwazakit véglegesen be kellene zárni

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.