BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kerékpárosok hozzák a pénzt a tavak körül

Húzóágazat lehet a kerékpáros turizmus a magyarországi tavaknál; a Fertő tónál, a Velencei-tónál és a Balatonnál. Utóbbinál a szezont is széthúzhatja a bringakörút, melynek mentén egyre több, a bicikliseket kiszolgáló létesítmény épül.

Tavaly csak a Balatonnál mintegy 25-30 százalékkal növelték a forgalmat a kerékpáros turisták, és idén további 15-20 százalékos bővülést várnak tőlük a piaci szereplők.

A balatoni bicikliskörút mentén az elmúlt évben közel tucatnyi szerviz, kölcsönző, szállás-, és pihenőhely épült, és idén is szeretnének további nyolcat-tízet befejezni, elsősorban pályázati források segítségével - írta a Napi Gazdaság.

Tavaly a Balatonhoz minden negyedik vendég kerékpárral érkezett, idén akár minden harmadik biciklis turista lehet. A Balaton északi partjára a nagyobb túrákat kedvelők mennek, délre pedig azok, akik a sík terepen kisebb kirándulásokra vállalkoznak.

Ma már mindenütt jellemző, hogy könnyebben lehet kiadni azokat a szálláshelyeket, ahol kerékpár is várja a vendégeket.

A Fertő tónál tavaly három kerékpáros-állomást adtak át, ezt idén további kettő követi, a Velencei-tónál pedig újabb kölcsönzők és kerékpáros szálláshelyek építését tervezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.