BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány távhőmodellje - A szolgáltató kapja majd a támogatást

A szolgáltatók kapnák a támogatást – Jöhet a priorizált áramátvétel

Körvonalazódik a szaktárcánál a hatósági távhőárképzés fenntartható, a szakma szerint is jó kompromisszumnak ígérkező modellje. Az első szakaszban, július 1. és október 15. között a távhő termelői árát a biztonsági gázkészletek felhasználásával és a belföldi gáztermelésre alapozva szeretné a tárca lejjebb kényszeríteni, a hőárak és a szolgáltatói tarifák befagyasztva maradnának.

A hővel kapcsoltan áramot termelők közül a legfeljebb 50 megawatt kapacitásúak áramát a szervezett villamosenergia-piacon az úgynevezett priorizált áron lehetne eladni.

A 2012 végéig tartó második szakaszban megjelennek a költségalapú hatósági távhőárak, ehhez a szolgáltatók hőalapú támogatást kapnak. 2013-tól a hőárképzés módja már nem változik, viszont a priorizált átvételt felváltja a kapcsoltenergia-bizonyítvány rendszere.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.