BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen szégyen még nem ért EU-s légitársaságot

Három német, illetve spanyol légitársaságot figyelmeztetett a biztonsági előírások fokozottabb betartására az Európai Unió. Ellenkező esetben a repülőgépeik nem kapnak felszállási engedélyt.

Az Unió a német Bin Air és ACH HAmburg, valamint a spanyol Flightline társaságokat figyelmeztette a biztonsági problémák mihamarabbi kiküszöbölésére, ellenkező esetben a gépeiket kitiltják Európa légtereiből. Az uniós tagországok légitársaságait eddig még nem érte ilyen szégyen, egész Európában mindössze az ukrán UMAir volt az, mely nem volt képes teljesíteni a biztonsági elvárásokat.

A világ légitársaságai közül azonban összesen 269-et utasított ki az Unió a légtérből. Ezek közé tartozik négy indonéz teherszállító cég, az Air Madagascar és az összes mozambiki gép. Kazahsztánból mindössze egy társaság gépeit engedik be Európába, azokat is szigorú megkötések mellett. A további érintett országok közé tartozik a teljesség igénye nélkül Afganisztán, Angola, a Kongói Köztársaság, Egyenlítői Guinea, Mauritánia, a Fülöp-Szigetek, Szudán és Zambia is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.