BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb mint egy év alatt legyőzheti a Bing a Google-t

Az Experian Hitwise felmérései azt mutatják, hogy a jelenlegi fejlődési irány mellett a Bing motorral hajtott keresők egy év alatt lekörözhetik a Google-t az Egyesült Államokban.

Márciusban az amerikai keresési piac 64,42 százalékát tudhatta magáénak a Google, míg a Bing és a Yahoo együtt 30 százalékot ért el. A Mashable szerint már az a tény is jelentős, hogy a szövetségben dolgozó keresők átlépték a 30 százalékos határt. 

Az Experian Hitwise elemzése azt mutatja, hogy a Yahoo-Bing páros részesedése folyamatosan és egyre nagyobb ütemben növekszik. Tavaly szeptemberben a Google még 72,15 százalékot hasított ki a keresési piacból, a Bing pedig nem érte el a 24 százalékot. A Bing egyébként önmagában is jól teljesít, hiszen tavaly szeptember óta 10-ről 14,32 százalékra emelte részesedését a Yahoo segítsége nélkül - írja a Mashable.

És bár a Google még most is 2 az 1-hez vezet a Binggel szemben, de érdemes figyelembe venni, hogy tavaly ősszel ez az arány még 3 az 1-hez volt. A Bing havonta átlag öt-hat százalékot emelkedik, míg a Google ugyanekkor két-három százalékot veszít. Ha feltételezzük, hogy ez a trend folytatódik, akkor már 2012 januárjában átveheti a vezetést a Bing az amerikai piacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.