BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól hasít a használtautó piac - A kedvenc modelljeink

A Weltauto elemzése alapján 2011 első negyedévében folytatódott a javuló tendencia, és több használtautót vásároltak az év első három hónapjában, mint az elmúlt esztendőben. Tovább nőtt a kereskedők iránti bizalom: januárban, és februárban is 20 százalékkal több használtautót vásároltak kereskedőknél tavalyhoz képest.

Továbbra is emelkedik a használtautók értékesítése hazánkban. Ismert, hogy a tavalyi évben összességében még 5 százalékkal esett ezen autók átírása, de 2010 utolsó öt hónapja már bizakodásra adott okot, ugyanis növekedni kezdtek a darabszámok a korábbiakhoz képest.

Ez a tendencia az idei év első negyedévében, különösképpen januárban, és februárban is folytatódott, így az első három hónap során 6 százalékkal, 98 156-ról 104 396-ra nőtt az átírt gépkocsik száma.

A legkedveltebb modellek

Opel Astra

Suzuki Swift

Volkswagen Golf

Volkswagen Passat

Skoda Fabia

Volkswagen PoloA Weltauto értékesítési darabszámai is alátámasztják a trendet, és a 42 tagot számláló márkakereskedői hálózatban is emelkedett az értékesített autók száma a tavalyi év hasonló időszakához képest. Összességében 1645 db autót vásároltak a márkánál, ami 1 százalékkal jobb eredmény az elmúlt év eredményéhez hasonlítva.

Az elemzés alapján az is kiderült, hogy a használtautó-kereskedők megítélése tovább javult, januárban és februárban ugyanis 20-20 százalékkal, márciusban pedig 4 százalékkal fordultak többen (összesen 33.063-an) üzletkötőkhöz autóvásárlás során. Az arányokat figyelve egyébként az adás-vételek 31,6 százaléka bonyolódott használtautós cégeknél.

Suzuki Swift

Volkswagen Golf

Volkswagen Passat

Skoda Fabia

Volkswagen Polo -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.