BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszeres sebességre kapcsol a rácalmási Hankook

Augusztusban elkészül a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának második üteme.

A két ütem megvalósítására 550 millió eurót, mintegy 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon a dél-koreai gumiabroncsgyártó cégcsoport - mondta a vállalat magyarországi kommunikációs menedzsere kedden.

Mint arról Roy Katalin tájékoztatott a fejlesztéssel megduplázódik a rácalmási gyár kapacitása, és évi 11 millió gumiabroncs kerül majd ki onnan az európai piacokra. Ez a mennyiség a Hankook Tire globális termelésének 13,7 százaléka lesz a jelenlegi 7,5 százalékkal szemben. A bővítéssel 400 új munkahelyet is teremtett a Hankook. Az új munkavállalókat már felvették, s ezzel 1900-ra nőtt a foglalkoztatottak létszáma.

Szélesedik a gyár termékskálája is, egyebek között a prémium kategóriás autókhoz defekttűrő abroncsokat is készítenek majd Rácalmáson.

Fridrich Tamás mérnökség részlegvezető, a beruházás vezetője arról számolt be, hogy a második ütem beruházási munkálatai 80 százalékban már elkészültek, az 56 ezer négyzetméteres új gyártócsarnok kivitelezésén már az utómunkálatokat végzik.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.