BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nabucco projekt: küszöbön az aláírás

Egy hét múlva, június 8-án írják alá a törökországi Kayseri városban a Nabucco gázvezeték-beruházás projekttámogatási megállapodásait a tranzitországok kormányainak a képviselői, a magyar aláíró Fellegi Tamás fejlesztési miniszter lesz.

 A megállapodások védelmet biztosítanak a Nabucco gázvezetéknek az esetleges megkülönböztető jogszabályi változásokkal szemben. A dokumentumot tulajdonképpen már véglegesítették az öt tranzitország (Törökország, Bulgária, Románia, Magyarország, Ausztria) felelős miniszterei és a Nabucco konzorcium tagvállalatai, június 8-án csak a hivatalos ceremónia lesz.

A Nabucco a Kaszpi-tengeri és a közel-keleti gázlelőhelyeket köti össze az európai fogyasztói piacokkal. Törökország keleti határától vezet az ausztriai Baumgartenig, Közép-Európa egyik legfontosabb gázelosztó központjáig. Részvényesei: az osztrák OMV, a magyar Mol, a román Transgaz, a bolgár Bulgargaz Holding, a török Botas és a német RWE. A részvényeseknek egyenlő, 16,67 százalékos részesedésük van a Nabucco Gas Pipeline International GmbH-ban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.