BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Retteghet a CIA - Megahacker csoport született

A LulSec nevű hacker csoport a hétvégén bejelentette, hogy beszünteti tevékenységét, a szervezet több tagja a jelek szerint átigazolt a korábbi nagy rivális Anonymoushoz.

A LulSec vezetőinek indoklása szerint a hackereket tömörítő közösség azért szünteti be tevékenységét, mert a tagok "unatkoznak". Ugyanakkor az IDG hírszolgálatának információi szerint a többek között az FBI és a CIA szervereit is feltörő csoportosulás több tagja most már a másik jelentős hacker csapat, az Anonymous tagja.

Az elmúlt hetekben az Anonymous és a LulSec egymással versengve törtek fel erősen védett portálokat, köztük az amerikai titkosszolgálatok több szerverét is. Az Operation Anti-Security elnevezésű akció keretében viszont a két csoport együttműködve vette át az uralmat több amerikai kormányügynökség weboldala felett.

A LulSec bejelentett feloszlását követően az Anonymous egy Twitter bejegyzésben tudatta a közzel, hogy a volt rivális minden tagja átigazolt hozzá. Ha ez igaz, akkor a közeljövőben további jelentős akciók várhatóak, hiszen az Anonymous azt állítja: 40 terabájtnyi adatot szerzett meg az amerikai nemzetbiztonsági hivatal által megszervezett Cyberterrorizmus Elleni Védelmi Iniciatíva programból, de egyelőre még nem tudja, hogyan hozza nyilvánosságra az információkat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.