BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Durván leépít a Cisco Systems

Nyilvánosságra hozta aktuális hatékonyságnövelő programjának részleteit az amerikai Cisco Systems. A hálózati kommunikációs eszközöket gyártó kaliforniai székhelyű társaság megközelítőleg 6500 fővel kívánja csökkenteni globális munkaerő-állományát.

Ebből a tervek szerint 2100-an önként vállalják korai nyugdíjazásukat. A világméretű elbocsátásban érintettek közel 15 százaléka felső vezető. A leépítésbe bevontakat augusztus elején értesítik a végkielégítés részleteiről – derül ki a társaság ezzel kapcsolatos közleményéből.

Az átszervezés részeként eldőlt a sorsa az amerikai cég Mexikóban működtetett üzemének. A Juarezben található részleg jelátalakítókat (set top boxokat) gyárt. Az 5 ezer fős egységet az elektronikai bérgyártó távol-keleti Foxconn veszi át. Mint a közlemény ennek kapcsán kiemeli, a lépés igazodik a Cisco gyártással kapcsolatos eddigi stratégiájához, ami eddig is a szerződéses partnereket részesítette előnyben.

A mostani bejelentés igazodik a kaliforniai cég vezetőjének, John Chambersnek a közelmúltban bejelentett akciótervéhez, amelynek a célja, hogy a társaság utóbbi időben romló jövedelmezősége megforduljon. Ezt a cégvezetés annak a számlájára is írta, hogy az utóbbi években a portfólió jelentősen kiszélesedett számos lakossági célú termékekkel is, amelyek profitabilitása jóval alacsonyabb. A cég a jövőben elsősorban a hálózatokkal összefüggő tevékenységre akar koncentrálni. A tervek szerint az átszervezéssel 2012-re egymilliárd dollárral csökkenhetők a költségek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.