BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tíz éve nem volt ilyen: óriási csoportokban épít le a Cisco

Minden hetedik dolgozójától megválik az amerikai Cisco Systems Inc., így javítva a vállalat jövedelmezőségét. Az internetes hálózatieszköz-gyártó a következő negyedévekben 1,3 milliárd dollárt takarít meg. A legutóbb 2001-ben volt ilyen léptékű elbocsátás a vállalatnál.

Mintegy 6500 főt bocsát el az amerikai Cisco, amely az alkalmazotti gárdájának 9 százalékát jelenti. Az elbocsátottak közül 2100-an önkéntes nyugdíjazással távoznak a cégtől. A többiektől rendes felmondással válnak meg. A Cisco mindemellett eladja a mexikói Juarezben található egységét a tajvani Foxconn Technology csoportnak. Az amerikai vállalat hangsúlyozta, hogy az átadással mind az ötezer dolgozó állása megmarad. A Cisco szóvivője hangsúlyozta, a Foxconn már most is gyárt alkatrészeket a Cisconak, s a beszállítói kapcsolat a mexikói gyárral is kibővül a jövőben.

A Cisco már második negyedéve rendre csökkenő profitról számol be, amely – John Chambers vezérigazgató szerint – csalódást keltett a befektetőknek, s májusban már jelezte, hogy elbocsátások várhatók a vállalatnál, a menedzsmenti szinten is.

Brian Marshall, a Gleacher & Co. elemzője szerint a most bejelentett szám megegyezik az ő várakozásaikkal. A kutatócég egy héttel ezelőtt jelezte, a Cisco Systems Inc. augusztusban indíthatja egyik legnagyobb, mintegy ötezer fős leépítését , amellyel évi egymilliárd dollárral csökkenthetné a kiadásait, idei eredményét 8 százalékkal javítaná.

A Cisco árbevétele az áprilissal végződött harmadik negyedévben 5 százalékkal 10,9 milliárd dollárra nőtt. Az adózott eredmény ugyanakkor 1,8 milliárd dollárra, 17 százalékot meghaladó mértékben csökkent az egy évvel korábbi 2,2 milliárdról.

Minden hetedik dolgozójától megválik az amerikai Cisco Systems Inc., így javítva a vállalat jövedelmezőségét. Az internetes hálózatieszköz-gyártó a következő negyedévekben 1,3 milliárd dollárt takarít meg. A legutóbb 2001-ben volt ilyen léptékű elbocsátás a vállalatnál.Bloomberg - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.