BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogy áll a versengés a lapostévék piacán?

A Samsung Electronics Co., a világ legnagyobb tévékészülék-gyártója az első fél évben is megőrizte vezető szerepét az európai laptévépiacon.

A német GfK piackutató vállalat adatai szerint a Samsung 30,7 százalékos részesedést hasított ki magának, beleértve a LED-, a folyadékkristályos (LCD-) és a plazma (PDP-) képernyős készülékeket.

A cég legnagyobb riválisa, a szintén dél-koreai LG Electronics Inc., a világ második legnagyobb tévékészülék-gyártója Európában is a második helyen áll 15,7 százalékos piaci részesedéssel. A két dél-koreai szórakoztatóelektronikai céget a japán Sony Corp. és a holland Philips Electronics követi a rangsorban.

Az LCD-képernyős tévékészülékek piacán a Samsung 31 százalékos részesedéssel vezet, a Sony 15,3 százalékos részesedéssel követi, a harmadik helyen pedig az LG áll 14,7 százalékkal. A Samsung a LED-képernyős és a 3D-s televíziók piacán is vezet 34,9 és 46,3 százalékos részesedéssel. A cég sorban a hatodik egymást követő esztendőben érdemelheti ki magának a piacvezető rangot Európában, amennyiben az év végéig megőrzi értékesítési előnyét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.