BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen buszokat kap Florida Budapestről - Fotó

Újabb félszáz 12 és 18 méter hosszú autóbuszt rendelt a NABI-tól a floridai Broward County közlekedési vállalata, amely már 120 Nabi járművet tart a flottájában.

A cég budapesti, acélvázas autóbuszokat gyártó üzeme többek között a coloradói Fort Collins valamint az említett Broward számára készít dízel-hibrid és CNG gázhajtású járműveket.

Ezúttal a környezetbarát dízel-hibrid buszokat rendelt a közlekedési vállalat, amelyeket a gyártó a már alapkövetelménynek számító légkondicionáló mellett vezeték nélküli internet-hozzáféréssel és a hordozható számítógépek töltésére alkalmas csatlakozóval is ellát.
A NABI buszok karosszériája a Magyarországon készül, míg az végszerelés az Alabama állambeli Annistonban történik a NABI Inc. üzemében.

A cég a közelmúltban mutatta be a magyar és az európai piac számára tervezett új elővárosi-helyközi buszát Budapesten. Az elődmodellt, a városi Siriust 2,5 millió dolláros fejlesztés révén az Egyesült Államokban piacon nagy sikert aratott NABI BRT formatervét és konstrukciós alapjait felhasználva hozták létre nyolc hónap alatt.

Azért kell áttervezni a már bevált járműveket, mert az Egyesült Államokban az autóbusz-szabványok nagyobb tengelytávot, nagyobb szélességet és nagyobb tengelyterhelést engedélyeznek. Európában az autóbuszok szélessége legfeljebb 255 centiméter lehet a kihajtott tükrökkel együtt, míg a tengerentúlon tükrök nélkül is 260 centiméter széles lehet a jármű.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.