BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A T-Mobile kiáll a Samsung mellett az Apple elleni harcban

A T-Mobile USA is felemelte a szavát az Apple ellen, amely azt szeretné elérni, hogy a Samsung néhány, a Galaxy családba tartozó termékét ne lehessen árusítani az Egyesült Államokban.

A karácsonyi szezon eladásai miatt aggódó T-Mobile-hoz hasonló közleményt adott ki a Verizon Wireless is múlt héten. Előbbi cég a negyedik, utóbbi a legnagyobb mobilszolgáltató az Egyesült Államokban. A kontinenseken és határokon átnyúló infokomm-háború amerikai fejezete áprilisban tört ki, amikor az Apple Kaliforniában beperelte a Samsungot a szabadalmi jogainak megsértése miatt. A vádak szerint a Samsung Galaxy család termékei "szolgaian" másolják az Apple iPhone-okat és iPadeket.

Az Apple meghallgatása az ügyben október 13-án lesz, a techóriás azt szeretné elérni, hogy dél-koreai konkurensének termékeit visszavonjákaz amerikai boltokból. (Hasonló vádak alapján Németországban már betiltották egyes Galaxy-termékek forgalmazását, de az Apple összesen 19 országban indított pert a samsung ellen.)

A T-Mobile szerint egy, a Samsungot elmarasztaló ítélet felesleges károkat okozna a T-Mobile-nak és ügyfeleinek, ilyen rövid idővel a karácsonyi kezdete előtt már nem tudnák betölteni a Samsung termékei helyén maradó űrt a polcokon. (Az Egyesült Államokban a karácsonyi szezon hagyományosan a Hálaadást követő napon, pénteken kezdődik, általában óriási akciókkal és forgalommal. Idén ez a nap november 25-ére esik.) A T-Mobile ugyanis már felkészült a Galaxy S 4G telefon és a Galaxy Tab 10.1 táblagépek reklámkampányára, ráadásul hatalmas készleteket is berendelt a termékekből.

A hét elején a Verizon is hasonló közleményt fogalmazott meg, mely szerint a szabadalmi jogok körüli vitáknak nem szabad megakadályozniuk a legújabb 4G termékek kereskedelmét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.