BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sör, bor, pálinka - Gasztrofellegvár lett a Budai vár

Sorra érik egymást a gasztrofesztiválok a Budai Várban: alig két hete tartották meg itt az első Budavári Sörfesztivált, tegnap óta már a borosok vették át a terepet a szeptember 7.-11. között huszadik alkalommal megrendezendő Budavári Borfesztivállal. Október 6 és 9 között pedig az ötödik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál várja az ínyenc látogatókat.

A szerdától vasárnapig tartó borfesztiválon összesen 15 ország 220 borászatának 5000 féle bora várja a látogatókat. A napi jegy a rendezvényre 2500 forintba kerül, ez tartalmaz egy kóstolópoharat, és egy pohártartó szütyőt, aki az összes napon kint szeretne lenni, az 7000 forintért vehet 5 napra érvényes bérletet.

A fesztivál borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken érmeket, díjakat nyert borok, és készítőik, akik szívesen válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire, és akiknek szakszerű útmutatásait, tanácsait érdemes megfogadniuk mindazoknak, akik értő borfogyasztóvá kívánnak válni. A kóstolni való borok mellett gazdag kulturális és zenei program várja a látogatókat az öt nap során. A közel 50 produkció között a PORT.hu Fesztiválszínpadon fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és Zenekara, a Söndörgő és Tompos Kátya, Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band, Orosz Zoltán és zenekara Bardóczi Attilával, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar, Borbély Műhely, a Lippentő és a Csillagszemű Táncegyüttes mellett számos más néptánccsoport. Az idei évben a figyelem középpontjába a népzene és a néptánc, valamint a francia vendégművészek műsora kerül.

A borfesztivál keretében szeptember 10-én, szombaton kora délután tartják meg az immár hagyománynak számító Szüreti felvonulást és az Ünnepi áldomást a Budai Várban. A menetet Magyarország borvidékeinek közel 400 képviselője, a Borlovag rendek és hagyományőrző együttesek alkotják, akik ünnepi öltözékben és otthonuk népviseletében vonulnak fel. A kerek évforduló alkalmából a felvonulásra látogatók két különleges élménnyel is gazdagodhatnak: a Tokaj Kereskedőház Zrt. által szervezett közös kóstolás a Tokaji Furmint szakszerű és részletes bemutatásán túl bevezetést nyújt a borbírálat érdekes és népszerű világába, valamint minden érdeklődő egy-egy, az eseményre elkészített, alkalmi címkével ellátott mini palackot kap ajándékba a társaság „Pincemester Bora” fantázianevű nedűjével töltve.

Októberben pálinka és kolbász

A legnemesebb pálinkák, ételkülönlegességek, pazar kolbászkínálat, valamint vérpezsdítő zene várja a látogatókat a Budai Várban október 6-9. között, ahová idén Oroszországot és nemzeti italát, a vodkát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.

Az eseményen a tavaszi Pálinkafesztiválhoz hasonlóan érintés nélküli kártyával lehet majd fizetni. Igazi újdonságnak számít, hogy az őszi fesztiválon valamennyi korábban kibocsátott MasterCard PayPass vagy Maestro PayPass kártyát is lehet majd használni. Azok, akik már rendelkeznek aktivált pálinkafesztiválos OTP Maestro PayPass kártyával, akár a fesztivál előtt is feltölthetik a hitelintézet bankjegy-automata hálózatán, honlapján vagy bankfiókjaiban. Emellett egy alkalommal ingyenesen látogathatják a rendezvényt, akárcsak azok, akik a fesztivált megelőzően aktiválják kártyájukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.