BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vendégbarát akciók jövő kedden

Hagyományteremtő szándékkal országszerte vendégbarát akciókat indítanak a turisztikai szolgáltatók szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján. A megmozdulás egyik célja a turisták elégedettségének növelése, a másik pedig az, hogy ráirányítsák a figyelmet az ágazatra, amely közvetlenül csaknem 400 ezer ember megélhetését biztosítja Magyarországon.

Jövő kedden, szeptember 27-én lesz a Turizmus Világnapja, s ennek apropóján a az idén először a Magyar Turizmus (MT) Zrt. kezdeményezésére vendégbarát akciókat indítanak a különböző turisztikai szervezetek, szolgáltatók, programgazdák. A megmozdulás célja, hogy felhívja a turisztikai szakma, a lakosság és a döntéshozók figyelmét a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés, a folyamatos szemléletformálás jelentőségére, mivel a kezdeményezők szerint a társadalmi összefogással tovább növelhetők a turizmusból származó bevételek.

Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója tegnapi beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a turizmus fontos munkahelyteremtő ágazat, közvetlenül csaknem 400 ezer embernek biztosít munkát Magyarországon, és mintegy 1322 milliárd forinttal járul hozzá a hazai GDP-hez. Magyarország kereskedelmi szálláshelyein évente több mint 7 millió vendég tölt el több mint 19 millió vendégéjszakát. A beutazó forgalomból éves szinten több mint 4 milliárd euró devizabevétel származik a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint. A beutazó turizmus a devizabevételeken keresztül javítja Magyarország folyó fizetési mérlegét.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.