BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitúrta a Dellt a Lenovo

Két, egymástól független piackutató cég felmérése szerint is a Lenovo lett a világ második legnagyobb számítógépgyártója, a bronzérmes helyre utasítva a Dellt. Az élen egyelőre még a Hewlett-Packard áll.

A kínai Lenovo 2005-ben vásárolta meg az International Business Machines Corp. (IBM) személyi számítógépeket gyártó üzletágát, amivel hatalmas szeletet hasított ki magának a piaci tortából. Az expanzió azonban továbbra sem áll le a cégnél. Yang Yuanking vezérigazgató egy korábbi interjúban megerősítette, hogy továbbra is keresik a célpontokat a növekedéshez, igaz, pontosan részletekbe nem bocsátkozott ezeket illetően.

A Lenovo az idei év harmadik negyedévében hagyta maga mögött a szállítások tekintetében a Dellt - derült ki párhuzamosan a Gartner és az IDC kutatásából is. A cég eladásai elsősorban Japánban és Európában ugrottak meg - köszönhetően az agresszív árazásnak. A két felmérés egyúttal azt is kimutatta, hogy a vizsgált időszakban a vártnál alacsonyabb ütemben bővültek a PC- és laptop-eladások, a felhasználók figyelme ugyanis inkább a mobil eszközök felé fordul.

Yang megerősítette, hogy szeretnék megelőzni a HP-t a piacon és ezzel megszerezni a világelsőséget, de nem fogják feláldozni a margint a piaci részesedésért vívott versenyben. Egyelőre nincs kommentár azzal kapcsolatban sem, megvenné-e a Lenovo a HP személyi számítógépes üzletágát, melyet a pletykák szerint eladnának vagy kiszerveznének.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.