BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt az árbevétel - Átszervez és tőzsdére megy a Waberer’s

Összevonja az eddig vagyonkezelői feladatokat ellátó holdinggal négy legnagyobb vállalkozását a Waberer’s csoport.

Ezentúl egységes irányítás alatt működnek a nemzetközi fuvarozó Waberer’s International Zrt., a szállítmányozó vállalat, a DeltaSped, az informatikai rendszereket fejlesztő Inforatio Kft., valamint a nehézgépjárművek karbantartását végző Interszerviz Kft. – jelentette be Waberer György elnök-vezérigazgató a keddi sajtótájékoztatón. Az átalakítás célja, hogy a csoport három év alatt kész legyen a tőzsdei bevezetésre.

A cégvezető hozzátette, hogy augusztus végéig 20 százalékkal nőtt a csoport árbevétele az elmúlt év azonos időszakához képest, ugyanakkor a megrendelők a második negyedévben elfogadtak egy a költségnövekedéseket ellensúlyozó, átlagosan 6 százalékos fuvardíj-emelést.  A társaság javuló teljesítményéhez és eredményességéhez hozzájárult a hitelállomány 30 százalékos csökkentése és az, hogy a 49 százalékos tulajdonrészt megvásárolt Mid Europa Partners 12 millió Wáberer György pedig 5 millió eurós friss tőkét bocsátott a társaság rendelkezésére.

"Az elmúlt két évben visszafogtuk a járműbeszerzést, de a MEP tőkéje révén az idén összesen 620 új kamionszerelvényt veszünk, fele-fele arányban az MAN-től és a Volvótól. Ez a mennyiség a válság előtti szintnek felel meg. Igaz, az elmúlt év végi 2312-ről az idei decemberre csupán 2450-re emelkedik vontatóállományunk, ám azért, mert több mint 450 kamion már le kell cserélnünk" – magyarázta a társaság vezetője.

Mindazonáltal 250 új munkahelyet teremtett a cég. A növekvő járműállományhoz ugyan elég lenne kevesebb sofőr is, de a felpörgő forgalomnak köszönhetően a Waberer’s bővítette kereskedői és logisztikai munkatársai számát, így ma 3660 embernek ad munkát a cégcsoport.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.