BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb okostelefonnal erÕsít a kínai ZTE

Újabb okostelefont dob piacra a felsÕ középkategóriás modellek szegmensében jövÕ hónaptól Magyarországon a ZTE.

A kínai társaság elÕször a múlt év végén jelent meg nálunk korábbi okosmobiljával, a Blade-del. EbbÕl ez év végéig 70-80 ezer darabos eladással számolnak – válaszolta lapunknak Jason Yang, a ZTE Hungary ügyvezetÕ igazgatója. A Skate elÕször a T-Mobile kínálatában jelenik meg, de tárgyalnak a többi szolgáltatóval is.

A mintegy negyed évszázada alakult kínai távközlési csoport eredetileg távközlési hálózati berendezések gyártásával foglalkozott. Mobiltelefonok fejlesztésébe egy évtizede fogott, az idei elsÕ fél évben már 35 millió darabot szállított a világpiacra, ebbÕl ötmillió volt az okostelefon. Így a társaság ma már a világ ötödik legnagyobb mobilgyártója.

A ZTE Corp. 2007 óta forgalmaz a magyarországi piacon mobilhálózati eszközöket, adatkártyákat, illetve saját márkás mobiltelefonokat. Eddigi legnagyobb itteni üzleti megbízását tavaly kapta a Telenor Magyarországtól. A hazai mobilszolgáltató a múlt év nyarán a kínai céget bízta meg magyarországi mobilhálózatának teljes újjáépítésével. Erre mintegy 200 millió euró (58-60 milliárd forint) értékÛ keretszerzÕdést kötött. A szerzÕdésben az operátor a távol-keleti cégre bízta a hálózat üzemeltetését is.

A kínai cég több mint száz fÕt foglalkoztat Magyarországon és további fejlesztéseket tervez a közeljövÕben, ám részleteket még nem közölt. Az eddig nyilvánosságra hozottak szerint korábban felmerült, hogy elsÕ körben idetelepítenék a távol-keleti társaság okostelefonjainak európai szervizét, sÕt itt épülne ki a készülékek európai logisztikai bázisa is. Tárgyaltak arról is, hogy egy késÕbbi fázisban szóba jöhet magyarországi mobiltelefongyártás lehetÕsége is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.