BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beperelte a Facebookot a Merck gyógyszergyár

A Merck KGaA német gyógyszeripari konszern bírósági eljárást kezdeményezett a Facebook ellen. A darmstadti vállalat magyarázatot követel a közösségi portáltól, miután elvesztette az ellenőrzést a saját Facebook-oldala felett - közölte a konszern szóvivője.

A német Merck vezetése állítólag nagy meglepetéssel fedezte fel, hogy a saját Facebook-oldalukon számtalan információ található az azonos nevű Merck & Co. amerikai konkurensükről. A német vállalat ezért már hétfőn panaszt emelt a New York-i legfelső bíróságnál a Facebook ellen. A vállalat azt veti az internetes óriás szemére, hogy eddig nem adott világos információkat arról, hogy mi ütött ki balul, ami miatt a versenytárs "átvehette" az oldalt – olvasható a bírósághoz eljuttatott beadványban, amelyet a PCWorld ismertet.

Az iratok szerint a német vállalat már 2010 márciusában megállapodást kötött a Facebook-kal, amely szerint az övék az érintett weboldal kizárólagos használata. Ám a konszern ez év októberében azt állapította meg, hogy a weboldalon nem rendelkezik adminisztratív jogokkal, és hogy az oldal csak olyan információkat tartalmaz, amelyeket – úgy tűnik – az amerikai versenytárs generált. "Meg akarjuk érteni, hogy ez az oldal miért nem csak a miénk" - hangoztatta csütörtökön a németországi Merck szóvivője.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.