BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ajánlattételi szakaszban a frekvencia-árverés

Megkezdődött tegnap a 900 megahertzes frekvenciasáv árverésének ajánlattételi szakasza az A blokkra vonatkozó licitek felbontásával csütörtökön – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tegnap az MTI-vel.

A hatóság azt is közölte, hogy a B és a C frekvenciablokkokra vonatkozó liciteket ma bontják fel. Az árverési eljárás eredményességéről, illetve a nyertesekről szóló döntést várhatóan január végén hozzák meg.
Az összesen 10,8 megahertz frekvencia értékesítése a 900 megahertzes frekvenciasávon nyújtható, rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó használati jogosultságra szól.

A közlemény szerint az NMHH hivatalának képviselője a bírálóbizottság tagjainak részvételével, közjegyző jelenlétében bontotta fel az A blokkra adott licitlapot tartalmazó borítékot.  A Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., valamint a Magyar Posta Zrt.–Magyar Villamosművek Zrt.–MFB Invest Zrt. konzorciumát vették nyilvántartásba, azaz ezek vehetnek részt az árverésen. (Mint azt korábban megírtuk, a romániai illetékességű RCS & RDS S.A. és a vietnami székhelyű Viettel Group jelentkezését a hatóság a feltételek nem teljesülése miatt a hatóság nem vette nyilvántartásba.)

A hivatal 2011. augusztus 4-én hirdetett kétfordulós nemzetközi árverést a 900 megahertzes frekvenciasávban nyújtható GSM-, IMT/UMTS-, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére. Ebben a sávban több frekvenciablokk 15 évre szóló kizárólagos jogosultságára lehetett pályázni.

Az 5 megahertz szélességű A – egybefüggő – frekvenciablokk kikiáltási ára nettó 4 milliárd forint. Az 1 megahertz szélességű B frekvenciablokkokat egyenként 700 millió forintért, a 0,8 megahertz szélességű C frekvenciablokkot 560 millió forintért hirdette meg a kiíró. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.