BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy igazi geek vezeti mostantól a Yahoo-t

A mai bejelentés szerint Scott Thompson, a PayPal elnöke veszi át a Yahoo vezérigazgatói posztját Carol Bartztól. A szakértők szerint sokféleképpen lehet interpretálni a döntést, de az biztos, hogy Thompson igencsak benne van a szakmában.

Az AllThingsDigital szerint Thompson sötét lóként veszi át a vezérigazgatói posztot, de tény, hogy megfelel a Yahoo kívánalmainak, hiszen a cég olyan menedzsert keresett, aki mély ismeretekkel rendelkezik a Szilícium-völgyben tevékenykedő, fogyasztói profilú tech cégek terén. Ezzel egyetért a ZDNet szakértője, Larry Dignan is, hiszen a Yahoo-nak jelenleg nem egy technikai varázslóra, hanem egy jó csapatjátékosra van szükség, aki egyben igazi geek.

A Yahoo a döntéssel kapcsolatos közleményében hangsúlyozza, hogy Thompson bebizonyította, hogy a növekedés és az innováció hajtóerejeként működhet. Maga Thompson igen visszafogottan nyilatkozott a megválasztásáról, mint mondta, fő feladatának a Yahoo teljes csapatának és termékskálájának mély megismerését tekinti – írja a BusinessWire.

Thompson egyébként semmiképpen nem tekinthető átlagos IT cégvezérnek, hiszen a Stanford helyett egy kis Massachusetts-i főiskolán diplomázott és karrierje nagy részét pénzügyi cégek IT osztályain töltötte. Két fontosabb munkahelye a Visa és a Barclays volt, majd 2005-től csatlakozott a PayPalhoz, amelyet előbb technológiai igazgatóként majd elnökként szolgált. A fogyasztói internet világát itt ismerhette meg, hiszen a PayPal az EBay univerzumának része


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.