BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új hatóság ellenőrzi az élelmiszereket a termőföldtől az asztalig

Új hatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzi e hónap közepétől a magyar élelmiszereket a termőföldtől az asztalig - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A hatóságot a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) és a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal (MÉBIH) összevonásával hozták létre. Az új szervezet célja, hogy a Magyarországon forgalomban lévő, illetve forgalomba kerülő élelmiszereket a kockázatelemzésen alapuló élelmiszerlánc-szemléletű vizsgálatokkal ellenőrizze, valamint az előállítókat és a forgalmazókat felügyelje.

A miniszter hangsúlyozta: az élelmiszerbiztonság megőrzése, a lakosság minőségi és ellenőrzött élelmiszerekkel való ellátása kiemelt kormányzati cél, nemzetbiztonsági érdek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.