BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hatóság a Google-t faggatja egy Facebook-üzlet kapcsán

Egy a Reutersnek nyilatkozó illetékes szerint a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) a Google-t és a Twittert is kérdőre vonta, miután a Facebook felvásárolta az Instagramot.

Hogy a bizottság vizsgálatot indított a népszerű internetes képmegosztó megvásárlása kapcsán, nem éri meglepetésként a piacot, az FTC ugyanis minden jelentős akvizíciónál felméri a körülményeket. Az viszont érdekes, hogy az Instagram megvásárlása kapcsán a szervezet a Google-t és a Twittert faggatja.

A Reuters megjegyzi, hogy a hír érzékeny időpontban érkezett, hiszen a Facebook jelenleg az amerikai cégtörténelem eddigi egyik legnagyobb tőzsdei bevezetésén dolgozik. A portál akár a jövő héten besöpörheti azt a 12 milliárd dollárt, amelyet az IPO-ból remél, és azt ígéri, hogy az Instagram felvásárlását már a második negyedévben lezárhatja. Az elemzők ugyanakkor kételkednek abban, hogy az 1 milliárd dolláros tranzakciót ilyen gyorsan lezárhatja az internetes vállalat. A hírt egyelőre egyik fél sem kommentálta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.