BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet, hogy Miskolcon épít új gyárat a BMW

A német luxusautó-gyártó Mexikó mellett valamelyik közép-európai államot is számításba veszi az új gyár helyszíneként.

A BMW új üzemével kapcsolatos találgatásokat nemrég a Handelsblatt tette közzé, a német gazdasági lap Mexikót, Szlovákiát és Magyarországot említette a jelöltek között. Egy a Reutersnek nyilatkozó bennfentes most megerősítette, hogy Mexikó a napirenden van, míg a szlovákiai építkezés lehetőségét már megcáfolta a BMW, így Miskolc egyelőre szerepelhet a lehetséges helyszínek között.

A riválisokhoz hasonlóan a BMW eladásai is erősebben növekedtek a külpiacokon, mint Németországban, ezért a konszern – csakúgy, mint a versenytársak – a külföldi gyártókapacitások növelésén gondolkozik. A brazíliai gyárépítés terve már a láthatáron van, ugyanakkor a vállalat közölte, hogy törli a projektet, amennyiben a kormány gazdaságpolitikája lehetetlenné teszi, hogy az üzem profitot termeljen.

Az Audi a múlt hónapban jelentette be, hogy Mexikóban épít gyárat, kihasználva az alacsony munkaerőköltségek, illetve a vámkedvezmények nyújtotta előnyöket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.