BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami üdültetés, mint a régi szép időkben

A kormányváltás előtt minden eladó volt, az MNÜA jelenlegi vezetése azonban mindent megtesz azért, hogy a frekventált helyeken lévő, korábban közösségi célú, a pihenést mindenki számára elérhetővé tevő ingatlanokat visszaszerezze.

Az MSZP jelenleg egy budapesti óvoda mőködtetésében és az Erzsébet-programban találta meg a nyár legforróbb témáját, láthatóan kevés sikerrel. Az MSZP az Erzsébet-program megtámadásával és agresszív luxusóvodázásával a korábbi állami ingatlanvagyon haveroknak
történı átjátszásáról akarja elterelni a figyelmet.
A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2012. augusztus 3-án benyújtotta a Kaposvári Törvényszékhez keresetlevelét, amelyben az igazságszolgáltatás közbenjárását kérte egy, a szocialisták kormányzása alatt elherdált gyermektábor visszaszerzésében. Az MNÜA jelezte, hogy nem egyedi esetrıl van szó, azaz nem csak a fonyódi gyermeküdülıt, hanem további 40, gyanús körülmények között értékesített ingatlant próbál meg visszaszerezni.

A kormányváltás előtt minden eladó volt, az MNÜA jelenlegi vezetése azonban mindent megtesz azért, hogy a frekventált helyeken lévő, korábban közösségi célú, a pihenést mindenki számára elérhetővé tevő ingatlanokat visszaszerezze. Ez érthetően nem tetszik az MSZP-nek és barátaiknak, akik bagóért szereztek ingatlanokat például a Balatonnál.
Az Erzsébet-programban elsısorban állami tulajdonban lévı üdülık vesznek részt. Az Erzsébetprogram, a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszere a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és annak tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. meglévő erőforrásait felhasználva valósul meg, a magyar költségvetést terhelı új források bevonása nélkül, hiszen az Erzsébet-utalvány forgalmazásából várható eredmény kizárólag közfeladat ellátására fordítható. Ez a közjó az Erzsébet-program, amely segíti mindazokat, akik rövidebb-hosszabb ideig kiemelt figyelemre szorulnak.

Az Erzsébet-program az elmúlt évtizedek legnagyobb közösségi táboroztatási, üdültetési programja, Magyarország közös sikere. Ennek eredménye, hogy 2012-ben túlnyomórészt állami üdülőkben több mint százezer szociálisan rászoruló, ebből több mint tizennégyezer gyermek pihen kedvezményes feltételek mellett.
Ez a siker kötelez, ezért a támadások nem tántorítanak el bennünket attól, hogy ezt a munkát folytassuk, mert ez Magyarország és azok érdeke, akik az Erzsébet-program jóvoltából juthatnak el pihenni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.