BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínai partnert hozna hazánkba a Huawei

Tovább bővíti hazai termelését a kínai Huawei, amely éppen azon dolgozik, hogy egy partnercége is magyarországi gyártókapacitást hozzon létre. A cég hazai pozícióját új termékek piacradobásával erősítené.

Tárgyalásokat kezdett egyik beszállítójáva la kínai Huawei, annak érdekében, hogy a szintén kínai társaság a távközlési megoldásokat kínáló vállalat magyarországi üzemeibe is szállítson – jelentette be egy hétfői sajtóeseményen Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója. A cégvezető a Világgazdaságnak elmondta: a partnercég jelenleg is vizsgálja a lehetőségeket. Az ütemterv szerint a társaságképviselői októberben érkeznek Magyarországra, hogy felmérjék a piacikörnyezetet, a Huawei azonban azt szeretné elérni, hogy partnere termelőegységeklétesítsen hazánkban, s onnan lássa el alkatrészekkel a vállalat Pécs közelében található cserkúti, illetve komáromi érdekeltségeit.

Gavin Dai kiemelte: a fenti törekvés is jelzi, hogy a Huawei nem egyszerű termelési központként tekint magyarországi egységeire, a létesítmények a vállalat teljes európai ellátási láncában kiemelkedő szerepet játszanak. A hazánkban 2004 óta aktív társaság ennek megfelelően folyamatosan bővíti itthoni érdekeltségeit, amelyekre a kezdetektől eddig nagyjából 50 millió eurót költöttek. A cégvezető lapuinknak jelezte: a folyamatos beruházások eredményeként a magyarországi kibocsátás – azt követően, hogy tavalyelőtt és tavaly is a duplájára emelkedett – az idén további 40-50 százalékkal nőhet. Ennek eredményeként 2012-ben már 1,7-1,8 milliárd dollár értékben állíthatnak elő különböző termékeket hazánkban, aminek nagy részét természetesen exportra szánják.

Nem csak a termelést fejleszti azonban a társaság: Gavin Dai tájékoztatása szerint a cég tavaly létrehozott logisztikai központját (ELC) is bővítik. Az ELC – amelynek raktározó és logisztikai egységei beszállítókon keresztül Biatorbágyon és Üllőn működnek - az eredeti 25 ezerről 30 ezer négyzetméteresre hízik az idén. Emellett a kutatás-fejlesztés területen is előrébb lépne a társaság, ennek érdekében pedig már több hazai egyetemmel is felvették a kapcsolatot jövőbeli együttműködés reményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.