BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Franciaországba utazik autóval? - Vigyen magával alkoholtesztet

2013. március 1-től Franciaországban minden gépkocsiban kötelező lesz tartani egy éthylotest nevezetű alkohol tesztet.

2012 végéig pedig 400 új fix sebességmérő radart helyeznek el, melyekre nem fogják felhívni a figyelmet a jelzőtáblák, tájékoztatta a Turizmus Online-t a Francia Idegenforgalmi Hivatal.

2012. július 1-től már minden gépkocsi, motorkerékpár és elektromos jármű vezetőnek rendelkeznie kell az éthylotest alkohol teszttel. Ez a szabály egyedül az 50 cm³ és 45 km/h sebességet nem meghaladó elektromos kerékpárokra és robogókra nem vonatkozik. 2013. március 1-től 11 euróra fogják büntetni azt, aki nem tesz eleget az előírásnak.

Az alkohol elfogyasztása után várni kell legalább 30 percet az alkohol teszt használata előtt. Ennyi idő szükséges ugyanis ahhoz, hogy az alkohol a vérbe kerüljön. Amennyiben nem tartják be ezt a várakozási időt akkor lehet, hogy az eredmény negatív lesz az autóba ülés pillanatában de egy fél óra múlva egy esetleges ellenőrzéskor már pozitív lesz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.