BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Horvátország lett a magyarok kedvenc helye télen

Némileg kevesebb magyar turista utazott Horvátországba az év első két hónapjában, de jelentősen nőtt az ott eltöltött idő hossza - tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője.

Marin Skenderovic elmondta: a szokásosan csekély vendégforgalmú január és február során tavalyhoz képest egy százalékkal csökkent Horvátországban a magyar turisták száma. A 2500 vendég azonban 15 százalékkal több, közel 7700 éjszakát töltött az országban.


A turisztikai szakember hozzátette: az egyik legnagyobb mértékű növekedés a magyar vendégéjszakákban mutatkozott, bár legtöbben Olaszországból, Szlovéniából és Ausztriából érkeztek az év első két hónapjában.


Összességében is tovább bővült a horvátországi idegenforgalom. Az első két hónapban több mint 4 százalékkal csaknem 113 ezerre emelkedett a külföldi vendégek száma, és szintén négy százalékkal bővült 306 ezerre az általuk eltöltött idő hossza Horvátországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.